Facebook

Influenza sajtóközlemény: 2019. 2. hete

Kórházi látogatási tilalom Fejér megyében

 

A kórházban ápolt betegek védelme érdekében, 2019. január 18-tól kórházi látogatási tilalom elrendelésére hívta fel a megye valamennyi fekvőbeteg ellátást nyújtó intézményét, minden osztályra kiterjedően a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya.  

 

Az intézkedésre azért volt szükség, mert az influenza-figyelőszolgálat adatai szerint a 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány a megye illetékességi területén jelentősen meghaladta a járványos küszöbértéket, és a megye illetékességi területéről beküldött légúti mintákból influenza vírus is kimutatásra került.

 

Az influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint 2019. január 7–13. között (2019 2. hetében), Fejér megye területén 1796 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Ez 53,4 % -kal több a három munkanapból álló előző hetinél. A 100 ezer lakosra vonatkoztatott megyei megbetegedési arány 431,5 %ooo volt. A 2. héten két járási népegészségügyi illetékességi területről influenzaszerű megbetegedések további emelkedését jelentették. Egy járási népegészségügyi osztály illetékességi területén a járványos küszöbérték három és félszerese, itt az influenza aktivitás a magas tartományban van; egy járási népegészségügyi osztály illetékességi területén a járványos küszöbérték több mint háromszorosa.

 

A Fejér Megyei Kormányhivatal részletes tájékoztatóját ide kattintva olvashatják. 


2019-01-17 16:30:13